Triest, De
 IN BEWERKING [?]

algemeen | omschrijving | bezits- en bouwgeschiedenis | afbeeldingen, literatuur en documentatie | verdere informatie | terug naar de lijst

Object
Triest, De
Locatie
Adres: Bergerweg 46
Vlodrop;
Gemeente Roerdalen;
Provincie Limburg

De locatie van het voormalige allodiale Huis Triest is gelegen op de linker oever van de Roer, ten westen van Vlodrop, halverwege Vlodrop en St. Odilienberg en ten zuiden van Herkenbosch. De locatie en de coordinaten van de hoekpunten van het omgrachte kasteelterrein zijn afgeleid van de kadastrale minuutkaart gemeente Vlodrop, 1811-1832, Limburg, sectie A, blad 02 in combinatie met Google Earth.
Typologie

Daar een lid van de familie Van Galen op grond van Huis Triest verzocht heeft te worden toegelaten tot het ridderschap van het Gelders Overkwartier en het uit de veertiende eeuw stammende huis omgracht is geweest, wordt aangenomen dat er sprake moet zijn geweest van een adellijk huis. Hoe dat huis er heeft uitgezien, is evenwel niet bekend.
Etymologie
Er zijn geen gegevens beschikbaar, waaruit de oorsprong van de naam Triest kan worden afgeleid.
Huidige situatie
Laatst bijgewerkt: maart 2013

Huidige functie:

Van het oorspronkelijke huis zijn geen restanten meer aanwezig. Het voormalige kasteelterrein is thans in gebruik als weiland.