Nunhem
 IN BEWERKING [?]

algemeen | omschrijving | bezits- en bouwgeschiedenis | afbeeldingen, literatuur en documentatie | verdere informatie | terug naar de lijst

Object
Nunhem
Locatie
Adres: Voort 4, 6083 AC
Nunhem
Gemeente Leudal
Provincie Limburg

Het huis is gelegen ten oosten van het centrum van Nunhem, aan de rand van het dorp, ten oosten van de Haelense Beek en ten westen van de N273. De coördinaten van de hoekpunten van het omgrachte kasteelterrein met huis en neerhof zijn ingeschat op basis van de kadastrale minuutkaart gemeente Nunhem, 1811-1832, Limburg, sectie B, blad 01 in combinatie met Google Earth.
Typologie

Van het oorspronkelijke huis zijn geen andere gegevens bekend, dan dat het een adellijk huis moet zijn geweest, waaraan een laathof was verbonden.
Etymologie
Aangenomen wordt, dat het adellijke huis Nunhem werd vernoemd naar de plaats waarbij het gebouwd werd.
Huidige situatie
Laatst bijgewerkt: september 2012

Het huidige uit begin achttiende eeuw stammende huis Nunhem is via een lange oprijlaan vanaf de N273 bereikbaar. Het huis heeft een rechthoekige vorm met aan de voorzijde van het gebouw twee half naar voren stekende hoektorens. Het gebouw heeft twee bouwlagen boven een kelder en wordt afgedekt met een zadeldak. De twee half buiten het gebouw naar voren stekende hoektorens worden afgedekt met een leien mansardedak. De ingang bevindt zich in het midden van de voorgevel en is bereikbaar via een dubbelzijde bordestrap. De grotendeels witgepleisterde hoeve bevindt zich ten noorden van het huis.